Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2016 14:07 - Влез във форма с правилните хранителни продукти
Автор: efrea Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 300 Коментари: 0 Гласове:
0



 С наближаването на лятото повечето от нас започват да влизат във форма и да се подготвят за горещите слънчеви дни, когато става трудно да прикрием недостатъците на фигурата си. Единственото решение е да излезем от зимния режим, който за повечето от нас е съпроводен с по-малко движение и повече хапване. Разбира се, подготовката ти за лятото трябва да е свързана единствено със здравословния начин на живот, правилното хранене и още няколко неща, за които Ефреа ще се погрижи да ти разкаже в следващите няколко реда. 

1. Консумирай разнообразна храна – по този начин ще си гарантираш, че получаваш всички полезни вещества, които са ти необходими.
2. Внимавай с големината на порциите – разбира се, когато става въпрос за плодове и зеленчуци, не е необходимо да се ограничаваш, но що се отнася до по-калоричните храни трябва да внимаваш с количеството. 
3. Консумирай повече плодове и зеленчуци - зелени, червени, оранжеви и жълти продукти. Витамините, които съдържат плодовете и зеленчуците предпазват от много заболявания. Бобените растения също съдържат много фибри и са полезни, макар че и съставът на калориите им не е нисък. Един от най-добрите варианти за прием на витамини са прясно изцедените плодове, те съдържат и повече фибри. Добра опция са и замразените плодове и зеленчуци.

4. Наблягай на пълнозърнестите храни – те съдържат всички годни за консумация части на зърното – трици, зародиш и епидермис. Затова и в тях се съдържат много фибри, протеини, витамини, антиоксиданти. Диетите, които включват пълнозърнести храни подобряват състоянието на червата и намаляват рисковете от сърдечно-съдови заболявания.

ВАЖНО! Не всеки продукт, на чиито етикет пише, че е пълнозърнест е наистина такъв.
5. Ограничи рафинираните зърнени продукти и захарта. Белият хляб и пастата са продукти  направени от рафинирано брашно, те са с много ниско съдържание на полезни хранителни вещества. Много от сладките храни пък съдържат голямо количество мазнини, ето защо и тяхната употреба е желателно да се ограничи.
Прочети още в блога на efrea.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: efrea
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 37421
Постинги: 43
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930