Вече ви запознахме с есенните продукти, с които можете да поддържате здравето и фигурата си през прохладните месеци.
Есенните зеленчуци и плодове в правилната комбинация съставят една наистина вълшебна феерия от цвят, вкус и аромат. Ефреа ви предлага точно това - една наистина изкушаваща есенна салата, която дори ще ви засити.
Вероятно ще ви се стори доста нетрадиционна рецепта, но направите ли я веднъж със сигурност ще се влюбите във вкуса и аромата.
Необходими продукти:
Ѕ чаша орехи
2 с.л. захар
1 с.л. масло
Ѕ ч.л. морска сол
6 ръчно накъсани и разбъркани листа от маруля
между 6 и 12 смокини в зависимост от големината им
80 гр. прошуто
120 гр. синьо сирене
3 супени лъжици зехтин екстра върджин
2 супени лъжици балсамов оцет
Начин на приготвяне:
Запечете орехите в сух тиган, колкото да се изсушат. Извадете орехите и в същия тиган разтопете маслото и захарта.
Бъркайте, докато получите златист карамел, след това добавете ореховите ядки. Разбъркайте добре, докато ядките се покрият със златистата смес.
Оставете орехите в отделна чиния, покрита с хартия за печене, докато изстинат.
Нарежете смокините на две, а прошутото на лентички и ги разбъркайте с марулята. Добавете вече охладените орехови ядки и натрушете синьото сирене. Овкусете със зехтин, балсамов оцет, морска сол и черен пипер.
Това предложения на Ефреа наистина ще ви допадне, особено ако предпочитате сладко-солените комбинации.
Есента се оказва доста приятен сезон, дори и за почитателите на салатите. Въображението може да създаде наистина вълшебни творения от сезонни пресни продукти.
Приятен апетит!
Вижте също и Есента - неизчерпаем източник на здраве